CRTA se povlači iz Pećinaca iz bezbednosnih razloga

CRTA posmatračka misija odlučila je da prekine posmatranje današnjih vanrednih lokalnih izbora u Pećincima koje je posmatrala izvan biračkih mesta iz bezbednosnih razloga.

Nepoznata grupa muškaraca počela je da prati članove CRTA mobilnih timova zbog čega je CRTA ovo prijavila policiji. Prehodno u više navrata nekoliko grupa nepoznatih muškaraca preprečilo put i zaustavilo vozila CRTA mobilnih timova kako bi fotografisali vozilo i članove CRTE.

CRTA je ranije saopštila da izborni dan u Pećincima ne protiče u atmosferi slobodnih izbora jer su primećene aktivnosti koje se mogu okarakterisati kao pritisci na birače.

CRTA mobilni timovi uočili su ispred svih 30 biračkih mesta parkirane automobile u kojima su osobe imale spiskove i vodile evidenciju birača, kao i više vozila sa kojih su skinute registarske tablice, na čijim registracionim nalepnicama se vidi da su iz Pančeva i Aranđelovca. Ispred više biračkih mesta uočene su i grupe muškaraca koje prate dešavanja van biračkih mesta i ko dolazi da glasa.