Unija informisanih građana dobitnik nagrade Branilac demokratije za 2019.

Foto: CRTA

Jermenska organizacija civilnog društva Unija informisanih građana dobitnik je OEBS nagrade „Branilac demokratije” za 2019. godinu. Nagrada je dodeljena na ceremoniji održanoj 11. marta 2019. godine u Beču, na kojoj je kao predstavnica prošlogodišnjeg dobitnika nagrade učestvovala i direktorka udruženja građana CRTA Vukosava Crnjanski.

Unija informisanih građana je nagrađena od strane 36 zemalja članica OEBS zbog izvanrednog doprinosa unapređenju nezavisnog novinarstva i donošenju informisanih odluka, kao i jačanju posmatranja izbora u Jermeniji.

Nagrada „Branilac demokratije” (eng. Democracy Defender) je uspostavljena  2016. godine sa ciljem da se oda priznanje pojedincima ili grupama za izuzetan doprinos odbrani ljudskih prava i promociji demokratije, u duhu Helsinške deklaracije i drugih principa i vrednosti OEBS-a.

CRTA je kao prethodni dobitnik nagrade imala čast da se obrati učesnicima ceremonije.

Demokratija je sve više pogođena krizom i prostor za rad na njenom razvoju je znatno sužen. Borci za demokratiju širom Evrope se suočavaju sa sličnim problemima. Zbog toga nagrada Branilac demokratije donosi ogromnu podršku i motivaciju svima nama koji smo posvećeni zaštiti građanskih prava i sloboda”, naglasila je Crnjanski.

Ceo tim organizacije CRTA je putem videa čestitao novim dobitnicima nagrade.

Democracy Defenders Award

Ne postoji jednostavan recept za odbranu demokratije ali ono što je sigurno je da je ne možemo odbraniti bez hrabrih i slobodnih građana i aktivnog i solidarnog civilnog društva!
Sve čestitke borcima za demokratiju u Jermeniji – Union of Informed Citizens, dobitnicima #DemocracyDefenderAward 2019!

Posted by CRTA on Понедељак, 11. март 2019.