NAŠE INICIJATIVE

Čemu se nadamo i zašto ne?

Srbija iz godine u godinu nazaduje na međunarodnim listama i indeksima koji ocenjuju stanje demokratije, a po Crtinom nedavnom istraživanju javnog mnjenja, više od četvrtine građana nimalo nije zainteresovano za politiku. 

Oporavak demokratije nemoguć je bez aktivnih građana i zato smo pokrenuli kampanju “Ipak se nadamo”, kao posvetu svim hrabrim pojedincima koji ne odustaju od borbe za svoja prava i  kao poziv na buđenje mnogobrojnima koji su zapali u političku apatiju.

Da li imamo čemu da se nadamo kao društvo i kako da izađemo iz političke, ali i opšte apatije,  pitanja su o kojima smo razgovarali sa stručnjacima iz različitih oblasti – ekonomije, psihologije, politikologije, umetnosti… Da li je lične planove i nade moguće izdvojiti iz društvenog konteksta i koliko je u Srbiji duboka podela između onih koji usvajaju zvanični narativ o “zlatnom dobu” i onih koji se više ne nadaju ničemu i ne veruju nikome?

Pogledajte emisiju “Čemu se nadamo i zašto ne?” i pratite Crtin Youtube kanal gde vas očekuju i drugi aktuelni sadržaji.