Budi CRTIN posmatrač

Nezavisne, građanske posmatračke misije su deo izbornog procesa u brojnim zemljama u Evropi i svetu, bez obzira na stepen kvaliteta demokratije i stanja ljudskih prava.

Mi, u CRTI, ćemo u svojstvu domaće nezavisne posmatračke misije posmatrati lokalne izbore u Beogradu, 4. marta 2018. godine.

Planiramo da uključimo više od 1000 posmatrača koji će na izborni dan posmatrati dešavanja na biračkim mestima.

Važno je da znaš – CRTA promoviše demokratske vrednosti i poštovanja ljudskih i građanskih prava, i poštuje i uvažava politička uverenja svih građana, ali je stranački angažman nespojiv sa ulogom nezavisnog posmatrača.

Zbog toga, kandidati za posmatrače ne mogu da budu aktivno uključeni u politički život kao članovi partija, niti kandidati na izbornim listama ili članovi biračkih odbora lista koje učestvuju na beogradskim izborima.

Kandidati za posmatrače će proći obuku u trajanju od 4 sata (u popodnevnim terminima ili vikendom) u Beogradu. Takođe, nije potrebno da kandidati za posmatrače imaju prebivalište u Beogradu.

Želiš da nam se pridružiš u misiji koja doprinosi fer i slobodnim izborima i demokratskom poretku u kome se pravo na slobodu izbora ne dovodi u pitanje?

Pošalji nam kratku informaciju o sebi (http://budideo.crta.rs/) :

  • Ime i prezime,
  • Zanimanje,
  • Kontakt telefon i e/mail,
  • Ako koristiš Facebook, Twitter ili Instagram, pošalji nam link ka svom profilu,
  • U jednoj rečenici napiši zašto želiš da budeš deo CRTA posmatračke misije “Građani na straži”.

Kontaktiraćemo te u roku od 48 sati.

Hvala na interesovanju!

Tvoja CRTA