NAŠE INICIJATIVE

Svaki Nišlija je Gerilac

Kad gradski i opštinski šalteri i servisi ne rade kako treba, a često je tako, tu nastupa “Urbana gerila Niš”. 

Već nekoliko godina unazad dokazuju da se i kroz kreativne akcije može pokazati da građani imaju moć da nešto promene i nateraju niške funkcionere da reše problem.

Iza njih je do sada „dvadesetak akcija kojima smo prodrmali letargične gradske funkcionere puta“ i zato Crta podržava aktivnosti Urbane gerile Niš i njihovu želju da javnost prepozna Urbanu gerilu kao organizaciju kojoj mogu da se obrate ako žele da menjaju sredinu na bolje. 

Ne zna se ko su, ne zna se koliko ih je, a na pitanje zašto je tako, odgovaraju:

„Uvek su nas pitali zašto krijemo svoj identitet, ali anonimni smo ne zato što se plašimo, već kako bismo ohrabrili druge da makar i pod „identitetom“ Urbane gerile ukažu na problem u svom okruženju.“

Po pravilu, akcije Niške urbane gerile kojima žele da aktiviraju i druge građane da sami pokrenu neku akciju i reše problem u svojoj sredini, bude interesovanje, ne samo niških, već i nacionalnih medija.

Šta su do sada uradili:

 

Želja im je da svaki Nišlija bude Urbani gerilac.

„Niška urbana gerila su Naismeni, dobri ljudi (nice) koji su iz Niša (Naissus). Naš glavni cilj je lepši grad u kome želimo da živimo, da se provodimo, družimo, grad u kome možemo da vaspitavamo svoju decu, a taj grad ne može biti takav ako mi sami ne zasučemo rukave.“