Predstavljanje kampanje „Inspiring Girls Srbija“ u okviru konferencije „Teen Talk“

U okviru konferencije Teen Talk 2018 u organizaciji Color Press Group, 20.novembra u Domu Omladine u Beogradu, prisutne tinejdžerke i tinejdžeri su imali priliku da se upoznaju sa kampanjom Inspiring Girls Srbija.

 

Ideja o organizovanju konferencije posvećene tinejdžerima nastala je 2013.godine, kada je i održan prvi Teen Talk. Konferencija ima za cilj skretanje pažnje i osvešćenost mladih ljudi, srednjoškolaca, o njihovim problemima, preprekama i svakodnevnom životu.

 

Kampanju “Inspiring Girls Srbija” su na drugom panelu konferencije predstavile Vukosava Crnjanski, predstavnica kampanje u Srbiji, Jelena Ćuruvija, glumica i volonterka kampanje i Marija Lubardić, učenica OŠ “Drinka Pavlović”.

 

Kasnije su tinejdžerke kroz druženje i razgovor sa uspešnim i inspirativnim ženama iz različitih sfera, imale priliku da se  bliže upoznaju sa njihovim profesijama, izazovima na koje su nailazile na profesionalnom putu ali i prilikama koje su im se ukazale.

 

Sa devojčicama su razgovarale:

1-Jelena Ćuruvija-glumica

2-Anđelka Janković-direktorka agencije KULTURIFIK, dir. marketinga Bitefa i 2i Film
Srbija

3-Brankica Treskavica-Novinarka Color Press Group-a

4-Jelena Vukić-osnivačica portala Mravinjak.me

 

Kampanja „Inspiring girls“ u Velikoj Britaniji, je za četiri godine, okupila 26 hiljada volonterki i uključila 300 hiljada devojčica. U okviru ove kampanje, slični događaji su organizovani u još nekoiko osnovnih škola u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kraljevu i Kikindi.

 

Više o samom događaju pogledajte ovde.