Građani imaju moć: Poziv za podnošenje predloga projekata

Građani imaju moć je program podrške aktivnim građanima i građankama u malim, svakodnevnim borbama za funkcionalno društvo kroz rešavanje konkretnih lokalnih problema. Podrška je namenjena inicijativama koje uviđaju da iza problema, bilo da su u oblasti zaštite životne sredine, urbanizma, prosvete, zdravstva ili nekoj drugoj od značaja za zajednicu, stoje institucije koje se ne bave rešavanjem relevantnog pitanja ili to čine na neodgovarajući, nezakonit i koruptivan način. U uslovima ozbiljno narušenog bazičnog poverenja da sistem može da funkcioniše u javnom interesu, ključno je dosledno i sveobuhvatno zahtevanje većeg stepena odgovornosti i transparentnosti u radu institucija, na svakom koraku.

U toj misiji, CRTA nastavlja da bude partner svim osvešćenim građanima i građankama, aktivistima i aktivistkinjama, organizacijama civilnog društva i neformalnim grupama koje veruju u vrednosti demokratije u pokretanju lokalnih promena kroz projekat Snaga aktivizma, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi Trag fondacija i partnerske organizacije CRTA, Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS), Feministički kulturni centar BeFem, Slavko Ćuruvija fondacija (SĆF) i Srpski filantropski forum (SFF).

Tekst poziva u celosti možete pročitati ovde.

Formulare za prijavu možete preuzeti na sledećim linkovima:

Projektnu dokumentaciju potrebno je poslati na [email protected] najkasnije do četvrtka, 10.8.2023. godine do 23:59 časova. Prijavu nasloviti sa: Građani imaju moć 2023 – Ime organizacije.

Program podrške Građani imaju moć biće predstavljen na info sesiji koja će se održati putem Zoom platforme u ponedeljak, 24.7.2023. godine. Učešće je potrebno prijaviti najkasnije do petka, 21.7.2023. godine putem sledećeg linka.
Zainteresovani sva pitanja mogu slati tokom celog trajanja poziva na e-mail adresu: [email protected]