NAŠE INICIJATIVE

Poziv za dostavljanje ponuda za izradu regionalnog izveštaja na temu Digitalne agende

U okviru inicijative Increasing civic engagement in the Digital Agenda (ICEDA), Crta raspisuje poziv za angažovanje eksperta za izradu regionalnog izveštaja na temu Digitalne agende.

Izveštaj ima za cilj da prikaže stanje razvoja e-uprave i digitalne pismenosti i da mapira relevantne aktere i inicijative vezane za sprovođenje Digitalne agende u zemljama zapadnog Balkana. Dodatno, identifikovanje i procenu postojećih napora za razvoj e-uprave na nacionalnom i regionalnom nivou, kao i ključne nedostatke i najbolje prakse.

Digitalna agenda je inicijativa Evropske unije koja je proširena na 6 zemalja Zapadnog Balkana u cilju povećanja angažovanja organizacija civilnog društva koje će pružiti pomoć građanima da lakše ovladaju veštinama pri korišćenju unapređenih digitalizovanih usluga javne uprave.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 31. jul 2020. do 23:59 časova.

Poziv sa detaljnim informacijama i uputstvom za prijavljivanje  možete pronaći ovde.


“Increasing Civic Engagement in the Digital Agenda – ICEDA” inicijativu sprovode: Metamorfosiz Fondacija (Severna Makedonija), Open Data Kosovo (Kosovo), e-Governance Academy (Estonija), CRTA – Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (Srbija), NVO 35mm (Crna Gora) i Levizja Mjaft! (Albanija).