Otvoren osmi po redu POINT – Konferencija o političkoj odgovornosti i novim tehnologijama

Foto: CRTA

POINT konferencija (Political Accountability and New Technologies) , osma po redu, održava se ove godine u Sarajevu i u okviru više od 30 panela i radionica, ugostiće stručnjake i predstavnike organizacija civilnog društva širom Balkana, koji  koriste nove tehnologije u zagovaranju odgovornog, transparentnog i sigurnog društva. Govornici će diskutovati o aktuelnim političkim pitanjima i angažovanju civilnog društva.

U okviru prvog panela, Ivana Markulić ispred organizacije CRTA, zajedno sa Blerinom Ramaj iz organizacije Open Data Kosovo, Milicom Kovačević iz Centra za Demokratsku Tranziciju iz Crne Gore, Danirom Karović iz U.G. “Zašto ne” iz Sarajeva,  Sarom Malosmani iz organizacije Mjaft! iz Albanije, i Milom Josifovskom iz Fondacije Metamorphosis iz Makedonije, otvorile su konferenciju i poželele dobrodošlicu svim učesnicima.

„Zemlje Zapadnog Balkana mogu mnogo naučiti jedna od druge, jer se svi susrećemo sa istim društvenim i institucionalnim izazovima. ActionSEE program je primer kako se organizacije mogu još intenzivnije umrežiti. Jedino zajedničkim radom i međusobnom podrškom možemo stvoriti promene i učiniti društvo boljim“, izjavila je Ivana Markulić.

POINT 8.0 konferenciju organizuje mreža organizacija civilnog društva ActionSEE koju čine U.G. “Zašto ne” iz Sarajeva; CDT (Centar za demokratsku tranziciju) iz Crne Gore; CRTA (Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost) iz Srbije, Fondacija Metamorphosis iz Makedonije u saradnji sa NED-om (National Endowment for Democracy); BTD-om (The Balkan Trust for Democracy); TechSoup Fondacijom iz Poljske, Ambasadom SAD-a u BiH,  mrežom Digital Communications, mrežom Outriders iz Poljske, organizacijom GONG iz Hrvatske, mrežom TransparenCEE, i fondacijom Friedrich Naumann Stiftung.

POINT  nastoji da bude platforma za civilno društvo u korišćenju novih tehnologija – alat za edukaciju o korišćenju novih tehnologija i socijalnih mreža; forum za razmenu mišljenja i iskustava; inkubator za razvoj ideja, projekata i strategija; virtualno mesto za umrežavanje i informisanje svih socijalno svesnih korisnika interneta; kao i socijalna mreža za upoznavanje i traženje partnera i saradnika i izgradnju koalicija.

Prenos svih panela možete pratiti ovde.

Foto: CRTA