NAŠE INICIJATIVE

Nedeljkov: Izmenama zakona se neće sprečiti moguće falsifikovanje potpisa

U „Temi jutra“ na televiziji N1, Raša Nedeljkov ocenio je da se usvajanjem izmenama izbornih zakona u Skupštini Srbije neće sprečiti moguća nova falsifikovanja potpisa građana u izbornoj kampanji. On je kazao da kao i puno puta do sada važni događaji ostaju u senci apsurdnih događaja koji se u većini slučajeva veštački kreiraju.

„Mnogo puta građani Srbije ostaju uskraćeni za ključne argumente zašto se neke odluke donose. Mi nismo videli suštinsku raspravu ni o jednom ključnom problemu koji bio ispred građana Srbije unazad nekoliko godina. Skupština Srbije se decenijama unižava, aktivno se radi od strane i političkih elita i medija na brutalizaciji parlamenta. Ne treba da zaboravimo ni d sami poslanici nisu radili ništa na podizanju te grane vlasti“, kaže Nedeljkov.

Istakao je i da u medijima postoji „brutalna razlika“ u prisustvu i načinu izveštavanja pre svega televizija sa nacionalnom pokrivenošću u izbornoj trci. Podaci Crtinog medija monitoringa su pokazali da u poslednje dve nedelje u martu 99 odsto aktera u proširenom ‘prajmtajmu’ (od pola pet do ponoći) televizija sa nacionalnom pokrivenošću su bili predstavnici vladajućih partija i o njima se izveštavalo pozitivno ili neutralno.

Celo gostovanje dostupno je na sledećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=KqYyZVFvcS4&feature=emb_title