Letnja škola slobodnih izbora – konkurs je otvoren do 23. juna

Crta, uz podršku Misije OEBS u Srbiji, raspisuje KONKURS  za polaznike i polaznice devete generacije Akademije demokratije pod nazivom “Letnja škola slobodnih izbora” (od 12. jula do 22. septembra 2024). 

Zašto su slobodni i pošteni izbori neophodan, ali ne i dovoljan uslov za demokratski poredak? Koji su kriterijumi za ocenu kvaliteta izbornog procesa? Kako rade i zašto su važni nezavisni posmatrači izbora? 

Odgovore na navedena i slična pitanja dobiće polaznici “Letnje škole slobodnih izbora” koju Crta organizuje kao deveto izdanje Akademije demokratije, edukativnog programa namenjenog mladima (od 17 do 25 godina) – srednjoškolcima, studentima, aktivistima, članovima podmladaka političkih partija i novinarima. 

Crtinu Akademiju demokratije do sada je završilo više od 200 mladih ljudi, od kojih su mnogi sada već prepoznatljivi akteri političkog i javnog života u Srbiji. 

Program ovogodišnje Akademije demokratije odvijaće se kroz četiri modula – prvi i završni se održavaju uživo, a središnja dva u formi onlajn radionica. Tokom 40 sati zajedničkog rada, polaznici i polaznice će sticati teorijska i praktična znanja kroz razne vidove interaktivnog učenja i dobiće sertifikat o uspešno završenoj edukaciji. 

 

Konkurs je otvoren do 23. juna 2024. (do 23:59h). Prijavi se i popuni formular.

 

Za ovaj program će biti izabrano najviše  25 polaznika i polaznica.  O ishodu procesa selekcije svi kandidati biće obavešteni putem imejla 1.7.2024. Početak rada je 12. jula 2024. godine.

Za pitanja i dodatne informacije u vezi s konkursom pišite [email protected]