18 plus, serija o generaciji koja stiče pravo glasa

Crta s ponosom predstavlja dokumentarnu seriju “18 plus”, koja će od subote, 23. maja, biti dostupna gledaocima N1 televizije, kao i na Crtinom Youtube kanalu. Seriju čini 8 kratkih filmova o 8 devojaka i mladića iz Srbije, koji su tek postali punoletni i stekli pravo da glasaju na Izborima 2020.

Po statističkim procenama, oko 200 hiljada mladih ljudi moći će prvi put da iskoristi aktivno biračko pravo na predstojećim izborima. Koliko njih će i da glasa? Ovaj serijal traži odgovor na pitanje koliko su mladi uopšte zainteresovani za izbore, ali i na koji način razmišljaju o drugim životnim izborima, planovima za budućnost, društvu u kojem žive i svom mestu u njemu.

Ovo su priče o onima koji dobijaju pravo glasa, ali kojima društvo ne pruža mnogo mogućnosti izbora. Junaci serije dolaza iz raznih sredina i iz različitih socijalno-ekonomskih okruženja, predstavljajući prirodno višeglasje generacije i razbijajući mnoge predrasude i opšta mesta o današnjim starijim tinejdžerima.

Producenti su Miško Bilbija i Olivera Milenković, koja je i rediteljka serijala. Urednik serije je Radovan Kupres.

Na Televiziji N1 serija se premijerno emituje subotom i nedeljom u 16.15, a istim danima od 18 sati su novi nastavci dostupni i na Crtinom Youtube kanalu.