U Kraljevu održan događaj “Devojčice imaju reč” u okviru kampanje Inspiring Girls“

Kampanja Inspiring Girls Srbija U utorak 05. decembra organizacija CRTA organizovala je još jedan događaj „Devojčice imaju reč” u osnovnoj školi „Dimitrije Tucović” u Kraljevu. Sa devojčicama i dečacima 7. i 8. razreda razgovarale su: • Danijela Božić, vlasnica dečije konfekcije „O!PHILIP“ • Dragana Veljović, direktorka porodične destilerije „Rakija iz Rakije“ • Miroslava Minja Bogdanovski, autorka bloga Minjina Kuhinjica • Snežana Madžarević, direktorka osnovne škole „Sveti Sava“ • Žaklina Arsić Stevanović, konsultantkinja u IT sektoru i vrhunska sportistkinja © 2017 ph: vladimir opsenica

Organizacija CRTA organizovala je još jedan u nizu događaja u okviru kampanje “Inspiring girls” (Inspiracija za devojčice) koji je održan u Osnovnoj školi “Dimitrije Tucović” u Kraljevu. Devojčice i dečaci iz ove osnovne škole na događaju “Devojčice imaju reč” su se kroz druženje i razgovor sa uspešnim i inspirativnim ženama iz Kraljeva bliže upoznali sa njihovim profesijama, izazovima na koje su nailazile na profesionalnom putu ali i prilikama koje su im se ukazale.

 

 

Direktorka osnovne škole “Sveti Sava” iz Kraljeva Snežana Madžarević, direktorka porodične destilerije „Rakija iz Rakije“ Dragana Veljović, vlasnica dečije konfekcije „O! PHILIP“ Danijela Božić,  konsultantkinja u IT sektoru i vrhunska sportistkinja Žaklina Arsić Stevanović i autorka bloga „Minjina kuhinjica“ Miroslava Minja Bogdanovski, poslale su poruku devojčicama i dečacima da veruju u sebe i svoje snove, vredno uče i rade i ne odustaju na putu ostvarenja svojih snova.

 

 

– Želimo da i u Srbiji devojčice od petog do osmog razreda na isti način povezujemo sa sjajnim ženama koje okreću leđa predrasudama i koje vredno rade da bi ostvarile svoje snove. Želimo da kroz njihove lične priče osnažimo devojčice da sanjaju velike snove, da ih inspirišemo da vredno rade, i ohrabrimo da veruju da mogu da budu šta god žele. Kroz ovakve susrete želimo da inspirišemo i žene da budu volonterke i da svoju priču podele sa učenicima ali i škole da se priključe kampanji i pruže učenicima podršku u profesionalnoj orijentaciji – izjavila je Jovana Đurbabić iz CRTE.

 

Više o samom događaju možete pogledati ovde.