Stažiranje u Crti – prijavi se!

Izbori su iza ugla. Čak i kada smo daleko od idealnih izbornih uslova, izbori nama građanima daju moć da stvaramo promene. 

Pridruži nam se!

Otvoren je konkurs za novu generaciju stažistkinja i stažista u Crti. 

 

Slobodni i pošteni izbori su osnovni preduslov za izgradnju demokratije. To je razlog zbog kojeg ulažemo ogromnu strast i energiju u Posmatračku misiju Crte. 

Ako ceniš vrednosti demokratije i želiš da u timu Crte stekneš jedinstveno iskustvo u radu vezanom za izborni proces i doživiš uzbudljivu dinamiku organizacije poduhvata koji uključuje više hiljada ljudi – prijavi se na konkurs za stažiranje.

U okviru programa stažiranja koji će se odvijati uoči i tokom predstojećih izbora, steći ćeš raznovrsna znanja vezana za dugoročno i kratkoročno posmatranje izbora, što uključuje praćenje rada izborne administracije, medija, terenskih aktivnosti stranaka, rada biračkih odbora i procesa glasanja na biračkom mestu, kao i kompleksne logističke operacije koje zahteva posmatračka misija. 

Program stažiranja namenjen je osobama do 25 godina starosti, sa i bez radnog iskustva, spremnim da narednih šest meseci provedu s nama kao punopravni članovi tima angažovanog u svim fazama izbornog procesa.  

Više o Posmatračkoj misiji Crte možeš da saznaš na linku

CRTA je okruženje u kojem mlada osoba može da stvori dobre osnove za razvoj karijere u različitim oblastima. Osim posmatranja izbornog procesa, Crta pruža finansijsku, pravnu i druge vrste podrške lokalnim organizacijama i inicijativama, realizuje edukativne programe, medijske i terenske kampanje, monitoring medija i različite vrste istraživanja, prati rad državnih institucija…

Za prijavu na program stažiranja potrebno je da popuniš formular najkasnije do 30. septembra 2023. 

Ukoliko imaš dodatna pitanja u vezi s konkursom, obrati nam se na mejl [email protected].

Po zatvaranju konkursa obavestićemo Te da li je tvoja prijava ušla u uži izbor. 

 

Iz iskustva stažista i stažistkinja

 

Đorđe Radenković

„Stažiranje u Crti mi je otvorilo nove poglede na rad u srpskom civilnom društvu i temeljno me je pripremilo za buduću karijeru u bilo kojoj organizaciji civilnog društva. Crta mi je pružila priliku da se usavršavam, uz treninge i redovan rad s mentorom. Posebno su mi se dopali treninzi iz javnog zagovaranja i projektnog menadžmenta. Uz podršku mentora, direktno sam s drugim stažistima učestvovao u celokupnom procesu realizacije uspešnog projekta. Kroz rad na terenu širom Srbije ostvario sam kontakt s velikim brojem lokalnih inicijativa i aktivista i stekao neposredni uvid u razmišljanja građana. Crtin tim je bio sa mnom na svakom koraku, spreman da me sasluša i pruži smernice za moj profesionalni razvoj. Može da zvuči kao kliše, ali rad u Crti je zaista iskustvo blisko osećanju pripadanja porodici. „

Tijana Đorđević

„Program stažiranja u Crti za mene je bio prilika da primenim ono što znam, ali i da steknem niz novih znanja i veština. Demokratija, mediji, izbori, parlament i rad drugih institucija postali su mi tokom šest meseci još bliži nego što su bili, a uz podršku tima naučila sam kako da i sama neke važne teme približim građanima. Dolaskom u Crtu širom su mi otvorena i vrata aktivizma – upoznala sam ljude koji ne posustaju u borbi za javni interes, koji traže odgovornost i vladavinu prava. S drugim polaznicima programa saznala sam i kako funkcioniše jedna organizacija civilnog društva, kako u okviru nje mlada osoba zaista može da radi ono u šta veruje i sve to u okruženju koje daje vetar u leđa za svaki sledeći korak u karijeri.“