Panel diskusija: „Rasprava o vladavini (bez) prava – Srbija 2020”

Organizacija CRTA i Politikon Mreža iz Podgorice, organizuju panel diskusiju “Rasprava o vladavini (bez) prava – Srbija 2020” u utorak 19. novembra 2019. godine, sa početkom u 14 časova, u KROKODILovom CENTRU (Karađorđeva 43, Beograd).

 

Ovom diskusijom želimo da preispitamo šta vladavina prava znači za Srbiju i njene građane 2020. godine, na lokalnom i na nacionalnom nivou. Neka od pitanja koja će biti postavljena u razgovoru su kako građani vide stanje demokratije, kako da verujemo institucijama koje (bi trebalo da) je garantuju, kojih pet prioriteta je ključno u borbi za vladavinu prava u 2020, koje su glavne prepreke vladavini prava i demokratiji u Srbiji i kako ih prevazići i da li nam sledeće decenije sledi odbrana ili unapređenje demokratije i vladavine prava?

 

U razgovoru, koji će moderirati Radovan Kupres iz Crte, učestvovaće:

 

  • Vukosava Crnjanski, CRTA
  • Jovana Marović, Politikon Mreža
  • Gazela Pudar Draško, Institut za filozofiju i društvenu teoriju
  •  Ivan Stefanovski, ekspert za izbore 

 

Obezbeđen je simultani prevod na engleski jezik.

 

Panel diskusiju organizujemo u okviru regionalnog projekta  ”Vladavina prava na Zapadnom Balkanu: (Raz)otkrivanje pravila igre”, koji sprovodi Politikon mreža u saradnji sa Crtom i Tim Institutom, uz podršku Evropskog fonda za Balkan (EFB).