NAŠE INICIJATIVE

Panel “Devojčice imaju reč” održan u školi “Vuk Karadžić” u Beogradu

Kampanja Inspiring Girls Srbija U okviru nedelje parlamentarizma (13 – 19. novembra) u četvrtak 14. novembra organizacija CRTA organizovala je još jedan događaj „Devojčice imaju reč” u osnovnoj školi „Vuk Stefanović Karadžić” u Beogradu Sa devojčicama i dečacima 7. i 8. razreda razgovarali su: • Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, • Dubravka Filipovski, poslanica, • Nataša Miljković, novinarka, urednica i voditeljka RTS-a, • Borka Tomović, glumica, • Mr sci. med. dr Ilijana Mažibrada, specijalista ginekologije i akušerstva, • Jelena Šušnjar, grafička dizajnerka © 2017 ph: vladimir opsenica

Organizacija CRTA organizovala je još jedan u nizu događaja u okviru kampanje “Inspiring girls” (Inspiracija za devojčice) koji je održan u Osnovnoj školi “Vuk Stefanović Karadžić” u Beogradu u okviru Nedelje parlamentarizma. Devojčice i dečaci iz ove osnovne škole na događaju “Devojčice imaju reč” su se kroz druženje sa uspešnim i inspirativnim ženama iz Beograda bliže upoznali sa njihovim profesijama, izazovima na koje su nailazile na profesionalnom putu ali i prilikama koje su im se ukazale.

 

 

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, poslanica  Dubravka Filipovski, novinarka, urednica i voditeljka RTS-a Nataša Miljković, glumica Borka Tomović, doktorka Ilijana Mažibrada i grafička dizajnerka Jelena Šušnjar poslale su poruku devojčicama i dečacima da veruju u sebe i ne odustaju od svojih snova.

 

 

Želimo da i u Srbiji devojčice od petog do osmog razreda na isti način povezujemo sa sjajnim ženama koje okreću leđa predrasudama i koje vredno rade da bi ostvarile svoje snove. Želimo da kroz njihove lične priče osnažimo devojčice da sanjaju velike snove, da ih inspirišemo da vredno rade, i ohrabrimo da veruju da mogu da budu šta god žele. Kroz ovakve susrete želimo da inspirišemo i žene da budu volonterke i da svoju priču podele sa učenicima ali i škole da se priključe kampanji i pruže učenicima podršku u profesionalnoj orijentaciji, izjavila je Vukosava Crnjanski, direktorka CRTE.

 

 

Više o samom događaju možete pogledati ovde.