Beogradski izbori – Prvih mesec dana zvanične kampanje

CRTA, u svojstvu domaće posmatračke misije,  posmatra celokupan izborni proces beogradskih izbora u skladu sa najvišim međunarodnim standardima što podrazumeva praćenje izborne kampanje, izbornog dana i procesa nakon izbornog dana do zaključenja konačnih rezultata izbora.

 

Pozivamo vas na predstavljanje prvog izveštaja monitoringa izbornog procesa “Beogradski izbori – Prvih meseca dana zvanične kampanje”, u sredu 14. februara u 11 časova u Medija centru Beograd (Terazije 3, II sprat, velika sala).

 

Naš tim od 50 dugoročnih posmatrača, obučenih po najvišim međunarodnim standardima, prati više aspekata izbornog procesa: atmosferu izborne kampanje; slučajeve neregularnosti i povreda izbornog zakona, korišćenje javnih resursa u kampanji i izveštavanje medija o izbornom procesu. Naši dugoročni posmatrači raspoređeni su u svim beogradskim opštinama, što nam omogućava jednak pristup informacijama o toku i trendovima izbornog procesa za teritoriju Beograda.

 

CRTA je članica Globalne i  Evropske mreže organizacija koje se bave posmatranjem izboraGNDEM i ENEMO. U svojstvu domaće posmatračke misije CRTA je pratila celokupan izborni proces parlamentarnih izbora 2016. godine i predsedničkih i lokalnih izbora u Zaječaru 2017. godine, i time doprinela transparentnosti navedenih izbornih procesa. Naši nalazi i preporuke su bili u skladu sa nalazima i preporukama međunardone posmatračke misije OEBS/ODHIR.

 

Na konferenciji će govoriti:

 

  •    Raša Nedeljkov, šef CRTA posmatračke misije
  •    Pavle Dimitrijević, šef pravnog tima CRTA posmatračke misije