Beogradski izbori 2018. godine – Kampanja pre kampanje?

CRTA, u svojstvu domaće posmatračke misije,  posmatra celokupan izborni proces beogradskih izbora u skladu sa međunarodnim standardima što podrazumeva praćenje izborne kampanje, izbornog dana i procesa nakon izbornog dana do zaključenja konačnih rezultata izbora.

 

Iako su beogradski izbori raspisani 15. januara 2018. godine što je označilo i zvaničan početak kampanje, o temi beogradskih izbora u medijima se govorilo intenzivno od jeseni prošle godine. Imajući u vidu da  mediji imaju važnu ulogu u izbornom procesu, a da je jedan od ključnih nalaza posmatračke misije CRTE u prethodnim izbornim ciklusima bio da je medijsko izveštavanje i učesnicima u izbornom procesu pristup medijima bio neravnomeran, CRTA će tokom beogradskih izbora posebnu pažnju posvetiti ulozi medija u izbornom procesu.

 

Tim povodom CRTA Vas poziva na predstavljanje nalaza analize “Beogradski izbori 2018. godine – Kampanja pre kampanje?”, u utorak 23. januara u 11 časova u Medija centru u Beogradu (Terazije 3, II sprat, Velika sala).

 

Analiza je urađena na osnovu praćenja izveštavanja medija u periodu od 1. oktobra 2017. godine do 15. januara 2018. godine. Kako su mediji izveštavali o predstojećim beogradskim izborima, koji akteri su bili najzastupljeniji u medijima i u kom tonalitetu, da li je bilo funkcionerske kampanje – samo su neka od pitanja koja su obuhvaćena ovom analizom.

 

Na konferenciji će govoriti:

 

  •    Raša Nedeljkov, programski direktor  CRTE i šef posmatračke misije
  •    Tamara Skrozza, novinarka i članica Upravnog odbora CRTE

 

Vest o događaju možete pročitati ovde.