Građani imaju moć – Poziv za podnošenje projektnih ideja

Valjevci imaju moć da se izbore za čistiji vazduh;
Užičani imaju moć da zaštite svoj Trg partizana od rekonstrukcije;
Požežani imaju moć da pokrenu Lokalni savet za bezbednost i kreiraju bezbedniju
zajednicu;
Kraljevčani imaju moć da stanu na put nezakonitoj izgradnji mini-hidroelektrana;
Novosađani imaju moć da zaštite Nacionalni park „Frušku goru”.

Građani imaju moć!

Pozivamo vas da nam se pridružite i nastavite niz jer Crta veruje u snagu aktivizma u svim lokalnim zajednicama širom Srbije.

„Građani imaju moć” je Crtin program podrške udruženim građanima u njihovoj borbi za funkcionalno društvo i očuvanje javnog interesa, entuzijastima koji su istrajni u pozivanju institucija da transparentno, dosledno i u skladu sa zakonom obavljaju svoj posao. Podrška je namenjena inicijativama u čijem su fokusu konkretni lokalni problemi koje zajednica prepoznaje kao prioritet i čije je rešenje u rukama nadležnih institucija – bilo da je reč o zaštiti životne sredine, urbanizmu, bezbednosti, zaštiti ljudskih prava, zdravstvu ili nekoj drugoj važnoj oblasti.

Program je deo projekta „Snaga aktivizma”, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi Trag fondacija i partnerske organizacije Crta, Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS), Feministički kulturni centar BeFem, Slavko Ćuruvija fondacija (SĆF) i Srpski filantropski forum (SFF).

Tekst poziva u celosti možete pročitati ovde.

Formular za prijavu možete preuzeti ovde.

Upitnik za organizacije možete preuzeti ovde.

Projektnu dokumentaciju potrebno je poslati na [email protected] najkasnije do ponedeljka, 24.6.2024. godine do 23:59 časova. Prijavu nasloviti sa: Građani imaju moć 2024 – Ime organizacije.

Svi prijavljeni će biti obavešteni o ishodu prijave.

Zainteresovani sva pitanja mogu slati tokom celog trajanja poziva do 24.6.2024. godine na e-mail adresu: [email protected].