Na ponovljenim izborima na tri biračka mesta glasalo 1.033 birača

Do 20 časova na glasanje za ponovljene predsedničke izbore na tri biračka mesta u Novom Sadu, Leskovcu i Trsteniku su izašla ukupno 1.033 birača odnosno 32,8 odsto građana upisanih u birački spisak saopštila je CRTA posmatračka misija «Građani na straži». Ukupan broj birača koji je mogao da glasa je 3.148.

Aleksandar Vučić osvojio je najviše glasova 793. Zatim slede Saša Janković 135, Luka Maksimović (Ljubiša Preletačević Beli) 45, Vuk Jeremić 13, Vojislav Šešelj 10, Nenad Čanak 5, Boško Obradović 5, Saša Radulović 4, Aleksandar Popović 4,  Milan Stamatović 2 i Miroslav Parović 1.

Broj nevažećih listića je bio 16.

Oko 19 časova na biračkom mestu u Novom Sadu zabeležen je incident kada su tri osobe sa maskama noseći umrlice došle na biračkom mesto i htele da glasaju. S obzirom da nisu u upisani u birački spisak, njima nije dozvoljeno da glasaju nakon čega su oni napustili biračko mesto. Takođe, tokom dana ispred istog biračkog mesta u Novom Sadu primećeno je vozilo u kojem su osobe vodile evidenciju o građanima koji su izašli da glasaju dok je u Leskovcu zabeležen je jedan slučaj glasanja umesto druge osobe.

Glasanje na tri biračka mesta u Novom Sadu, Leskovcu i Trsteniku ponovljeno je na osnovu presuda Upravnog suda koji je prihvatio žalbe birača čije je prigovore Republička izborna komisija ranije odbila.