Sutra predstavljanje kampanje “Inspiring Girls” u Nišu

Nakon Beograda i Novog Sada gde su održani prvi u nizu javnih događaja, u sredu 10. maja u 18 časova u Deli prostoru predstavićemo kampanju “Inspiring girls” i u Nišu.

Od kako je pokrenuta u Velikoj Britaniji, kampanja „Inspiring girls“ okupila je 26 hiljada volonterki – uspešnih žena iz različitih oblasti i uključila 300 hiljada devojčica. U okviru ove kampanje žene se vraćaju u osnovne škole, na sat vremena godišnje, kako bi kroz razgovor sa devojčicama od 10 do 15 godina razgovarale o tome šta sve mogu da budu u životu, kako to da postignu i kako bi ih svojim ličnim pričama inspirisale. Na taj način devojčice dobijaju priliku da se informišu o brojnim zanimanjima i mogućnostima koje mogu da izaberu u karijeri i životu.

Na panel razgovoru „Devojčice imaju reč“ sa devojčicama ali i dečacima razgovaraće uspešne žene iz Niša:

  • Ana Živković, nastavnica engleskog jezika
  • Marija Peternel, menadžerka u umetnosti
  • Nevena Kragić, modna dizajnerka
  • Ivana Petrović, novinarka i projektna menadžerka City radija
  • Gorana Jovanović Pešić, preduzetnica  –  “MyGreenWay”

 

Moderatorka: Vukosava Crnjanski, direktorka CRTE

Pored devojčica i dečaka iz niških škola svi zainteresovani imaće priliku da se upoznaju sa detaljima buduće kampanje i budu inspirisani pričama uspešnih Nišlijki.

Želimo da i u Srbiji devojčice od petog do osmog razreda na isti način povezujemo sa sjajnim ženama koje okreću leđa predrasudama i koje vredno rade da bi ostvarile svoje snove. Želimo da kroz njihove lične priče osnažimo devojčice da sanjaju velike snove, da ih inspirišemo da vredno rade, i ohrabrimo da veruju da mogu da budu šta god požele.

 

Biografije panelistiknja