Prijavi se za Školu parlamentarizma

Ako si mlada osoba koja veruje u demokratiju i vladavinu prava, i da Narodna skupština uređene i demokratske države mora da bude primer odgovornosti i transparentnosti za sve druge institucije, Škola parlamentarizma je pravo mesto za tebe!

Kroz četiri vikend radionice, polaznice i polaznici će saznati zašto je važno da Narodna skupština bude nezavisna, transparentna i odgovorna u svom radu. Naučiće i na koje načine građani mogu da se uključe u rad parlamenta, kao i koji se mehanizmi sve više koriste kako bi se zakoni donosili u njihovom najboljem interesu.

Crta kroz svoj rad, a posebno kroz inicijativu “Otvoreni parlament” već godinama radi na povećanju javnosti rada parlamenta, informisanju građana o radu parlamenta i uspostavljanju redovne komunikacije između građana i njihovih izabranih predstavnika. Školom parlamentarizma želimo da zajedno pokušamo da ostvarimo ove ciljeve. 

Prijavi se za Crtinu Školu parlamentarizma, koju organizujemo pod okriljem Akademije demokratije, i daj svoj doprinos odgovornijem radu Narodne skupštine!

Popuni prijavni formular do 16. novembra 2022. godine.

Više detalja o konkursu možeš pročitati ovde.