Otvorene prijave za Masterclass izbornog prava

Možda su izbori tvoj izabrani poziv?

Prijavi se na Masterclass izbornog prava za mlade pravnice i pravnike.

Slobodnih i poštenih izbora nema bez pravničke vrline – bez profesionalaca koji vladaju materijom izbornog prava i beskompromisno znanjem brane prava birača i integritet izbornog procesa. Bez slobodnih i poštenih izbora nema demokratije ni u tragovima. 

Ulog je, dakle, veliki i zato pozivamo ambiciozne mlade pravnice i pravnike da prodube i prošire znanja o izbornom pravu i da se usvajanjem bogatih iskustava Crtinih posmatračkih misija osposobe da profesionalno štite slobodu izbora i temelje demokratskog društva. 

Rad Masterclass-a biće organizovan u pet radionica koje će kroz pitanja iz teorije izbornog prava i primere iz izborne prakse obuhvati najrelevantnije izborne teme, od raspisivanja izbora do objavljivanja konačnih rezultata. Prva radionica će se održati sredinom oktobra.

S odabranim polaznicama i polaznicima radiće eksperti iz oblasti izbornog prava i pravnici Crte, a dobiće i priliku da budu deo Pravnog tima u okviru Posmatračke misije Crte na lokalnim izborima 2024. godine. 

Poziv je otvoren za diplomirane pravnice i pravnike, kao i za studentkinje i studente četvrte godine Pravnog fakulteta.

Da bi prijava bila kompletna treba da sadrži:

  1. skeniranu diplomu Pravnog fakulteta, odnosno sken indeksa (iz kog se vidi godina studija);
  2. CV;
  3. motivaciono pismo (ne duže od jedne kucane strane).

Prijave je potrebno poslati najkasnije do petka, 15.9.2023. u 23:59h, na email: [email protected] s napomenom “Za Masterclass izbornog prava”.

Na intervju će biti pozvane kandidatkinje i kandidati koji uđu u uži izbor, a svi koji se prijave biće blagovremeno obavešteni o rezultatima konkursa do kraja septembra.