Poziv za dostavljanje ponuda za pružanje usluga video produkcije (izrade kratkog dokumentarnog filma)

Uvod

Crta je nezavisna, neprofitna organizacija civilnog društva posvećena razvoju demokratske kulture i građanskog aktivizma. Misija Crte usmerena je na jačanje demokratske kulture u Srbiji, i osnaživanje građana da učestvuju u političkim procesima i aktivno zahtevaju odgovornost u radu institucija i predstavnika vlasti.


Cilj

U cilju podizanja svesti o učešću građana u demokratskim procesima, značaju slobodnih i fer izbora, kao i osnaživanja i motivisanja građana i civilnog društva da se angažuju i aktivno zahtevaju otvoreno, odgovorno i inkluzivno donošenje odluka, Crta realizuje kreativnu medijsku kampanju koja obuhvata video produkciju.


Usluga obuhvata:

Pretprodukciju, produkciju i postprodukciju kratkog dokumentarnog filma (do 15 minuta), trejlera za film (do 60 sekundi) i  3 kratka promotivna videa/isečka iz filma namenjenih za korišćenje u promotivnoj kampanji za organizaciju civilnog društva  (u trajanju do 30 sekundi) prema dostavljenim specifikacijama, za potrebe emitovanja na različitim kanalima.

Navedene usluge treba da obuhvataju: razvoj scenarija i rediteljskog tretmana, snimanje, montažu slike i zvuka, kolor korekciju, obradu zvuka, komponovanje originalne ili obezbeđivanje autorskih prava za korišćenje primenjene muzike, pakovanje finalnih formata za emitovanje i distribuciju. 

 

Proces konkurisanja

Svi zainteresovani mogu dostaviti svoju ponudu na e-mail: milica.djeric@crta.rs, najkasnije do 5.9. 2022. godine.

 

Celokupan poziv možete pogledati ovde.