Peto glasanje u Velikom Trnovcu bez većih nepravilnosti; najviše glasova listi „Koalicija Albanaca Doline

crta izbori 2022 aktuelno crta izbori 2022 aktuelno

Na petom glasanju na parlamentarnim izborima na biračkom mestu 6 u Bujanovcu (Veliki Trnovac) glasalo je ukupno 725 od 1.089 birača sa pravom glasa odnosno 66,6 odsto što je više nego na prethodno održanom glasanju 27. maja kada je glasalo 56,7 odsto birača.

Najviše glasova osvojila je lista Koalicija Albanaca Doline –  698 dok je Socijalistička partija Srbije osvojila osam. Zatim slede liste “Albanska demokratska alternativa” i lista “Miloš Jovanović – Nada za Srbiju” sa po dva osvojena glasa, a lista  “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” osvojila je jedan glas. Preostalih 14 izbornih lista nisu osvojile nijedan glas. 

Glasanje je danas proteklo uglavnom u skladu sa procedurama. Tokom dana posmatrači su zabeležili pokušaje pojednih birača da glasaju iako nisu imali ispravna lična dokumenta ili nisu bili upisani u birački spisak ali im birački odbor to nije dozvolio.

Članovi biračkog odbora nisu uneli nikakve primedbe u Zapisnik o radu biračkog odbora.

Da podsetimo, na ovom biračkom mestu glasanje na parlamentarnim izborima se organizovalo pet puta. Zbog zabeleženih nepravilnosti, nadležni organi su četiri puta doneli odluku da se glasanje ponovi. Izbori su poništavani, po prigovorima Koalicije Albanaca doline i Socijalističke partije Srbije. Kada je trebalo da se ponovi glasanje po treći put, 23. juna, ono nije ni  održano jer biračko mesto nije otvoreno zbog neslaganja članova biračkog odbora, kao i dojave o postavljenoj bombi.