NAŠE INICIJATIVE

Mediji

Emisija Dan uživo – TV N1

Za televiziju N1, Pavle Dimitrijević i Tamara Branković iz organizacije Crta, govorili su o prvim nalazima Crta posmatračke misije, o početku praćenja izbora i slučajevima funkcionerske kampanje.

Emisija Dan uživo – TV N1

Raša Nedeljkov, šef Crta posmatračke misije, za N1 govori o kampanji „Od vrata do vrata“ –  kada je ova kampanja dozvoljena, koji su slučajevi zloupotrebe ovakvog načina kampanje i da li postoje uslovi za održavanje fer i slobodnih izbora.

Tema jutra – TV N1

Raša Nedeljkov, programski direktor Crte,  za televiziju N1 govori o medijskoj kampanji „Na strani demokratije“ koju je pokrenula Crta, kao i o važnosti angažovanja građana kako bi odbranili demoktratiju.

Tema jutra – N1

Pavle Dimitrijević, iz organizacije CRTA, za televiziju N1 ocenjuje smanjivanje cenzusa sa pet na tri odsto kao „neuobičajenu svar“, da zbunjuje glasače , kao i da o takvom potezu nije bilo javne rasprave. Takođe, Dimitrijević je govorio i o tome kako će menjanje pravila uticati na predstojeće izbore.

Tema jutra-TV N1

Programski direktor Crte Raša Nedeljkov, u temi jutr na televiziji N1 komentarisao je predlog izmena izbornog zakona koji je ušao u skupštinsku procedure i njegove ključne novine poput spuštanja cenzusa sa pet na tri odsto i nove procedure priznanja statusa listama koje predstavljaju nacionalne manjine.

Emisija Novi Dan-TV N1

Tamara Branković, koordinatorka istraživačkog tima Crte, zajedno sa profesorom FPN-a Đorđem Pavićevićem, govori o trendu pada Srbije prema indeksu demokratije koji objavljuje britanski „Ekonomist“. Takođe, Branković ističe i problematičan prividan medijski pluralizam u Srbiji, a komentariše i predstojeće izbore i kako promena cenzusa utiče na izborne uslove.

Emisija novinske agencije FoNet- Kvaka 23

U emisiji Kvaka 23, novinarka Danica Vučenić intervjuisala je Vukosavu Crnjanski, direktorku Crte na temu ima li uslova za slobodne i fer izbore u Srbiji.

Tema jutra – TV N1

Programski direktor Crte Raša Nedeljkov, u temi jutra govori o efektima međustranačkog dijaloga uz prisustvo evroparlamentaraca, zatim o predstojećim parlamentarnim izborima koji nas očekuju sledeće godine, kao i o nedovoljnoj volji aktuelne vlasti da spreči funkcionersku kampanju.