Do 13 časova glasalo 18 odsto građana na ponovljenim izborima na tri biračka mesta

Do 13 časova na glasanje za ponovljene predsedničke izbore na još tri biračka mesta je izašlo ukupno 18 procenat građana upisanih u birački spisak za ova biračka mesta saopštila je CRTA posmatračka misija «Građani na straži».

Glasanje se ponavlja na po jednom biračkom mestu u Novom Sadu, Trsteniku i Leskovcu a ukupan broj birača koji može da glasa na ova tri biračkih mesta je 3.148.

Do 13 časova na glasanje u Novom Sadu (BM 178) izašla su 226 birača od ukupno 2.273 upisanih u birački spisak, u Trsteniku (BM 62) 185 od ukupno 650 a u Leskovcu (BM 75) 156 od ukupno 225 upisana birača.

Na biračkom mestu u Leskovcu zabeležen je jedan slučaj glasanje umesto druge osobe dok je ispred biračkog mesta u Novom Sadu primećeno vozilo u kojem su osobe vodile evidenciju o građanima koji su izašli da glasaju.

 CRTA posmatračka misija “Građani na straži” ima posmtrače na sva tri biračka mesta na kojima se ponavlja glasanje na predsedničkim izborima. Posmatrači prate najvažnije aspekte procesa glasanja u vezi sa otvaranjem biračkih mesta, tokom glasanja, zatvaranjem biračkih mesta i prebrojavanjem glasova.