Prijava za posmatranje izbora

Posmatračka misija Crte je pre svega zajednica okupljena oko vrednosti. Zajedno - zato što verujemo u slobodne i poštene izbore kao osnovnu i nezamenjivu vrednost demokratskog društva.

Kao organizacija koja se već 20 godina bori za zakonit i transparentan rad državnih institucija i za odgovornost političara prema građanima koji su im dali poverenje, u 2016. godini smo dovoljno stasali da pokrenemo posmatračku misiju i od tada smo posmatrali sve parlamentarne i predsedničke izbore.

Mi posmatramo sve faze izbornog procesa: predizbornu kampanju, izborni dan i period posle održanih izbora do zvaničnog proglašenja izbornih rezultata. Jedino na taj način, kada se sistematski posmatraju izbori, možemo da kažemo da li su oni bili demokratski, fer i slobodni ili ne.

Više informacija o Crta posmatračkoj misiji možete videti ovde.

Ukoliko želite da postanete deo posmatračke misije Crte i uključite se u borbu za fer i poštene izbore, pozivamo vas da popunite prijavu u nastavku, a naš tim će vas ubrzo kontaktirati.

Napomena: Posmatrač Crte ne može u isto vreme biti član biračkog odbora u stalnom ili proširenom sastavu, niti aktivan član političke stranke, pokreta, grupe građana, odnosno nijednog aktera koji učestvuje u izbornom procesu.

*Crta lične podatke prikuplja za potrebe procesa obuke i akreditovanja i oni će biti dostupni samo predstavnicima Crtinog tima u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

**NAPOMENA - Ukoliko ste već bili Crtin posmatrač, a želite da učestvujete u posmatračkoj misiji ponovo, javite nam se putem mejla [email protected] (nema potrebe da ponovo popunjavate formular).

*** Timovi za sve gradove i opštine su kompletirani.

Hvala vam.