Na ponovljenim izborima na 4 biračka mesta glasala 1433 birača, najviše glasova osvojila lista Dragan Đilas

Na četiri biračka mesta na opštini Stari grad na kojima su ponovljeni izbori za odbornike za Skupštinu grada Beograda glasalo je 1.433 birača od ukupno od 5.384 upisanih u birački spisak ( 26,6 odsto) saopštila je CRTA posmatračka misija.

Najviše glasova osvojila je lista Dragan Đilas- Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju! – 453 glasa.

Zatim slede liste Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd! – 410, Šta radite bre – Marko Bastać – 237, Ivica Dačić – SPS, Dragan Marković Palma – JS – 106, Aleksandar Šapić – Gradonačelnik – 56, Incijativa Ne davimo Beograd – 54.

Lista Dosta je bilo i Dveri – Da ovi odu, a da se oni ne vrate osvojila je 23 glasa, Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka- 22, Dr Miloš Jovanović – DSS- 19, Da oslobodimo Beogard DS, SDS, Nova stranka – 11, Građanska Stranka Grka Srbije – 5. Po 4 glasa dobile su liste Ljubiša Preletačević Beli – Zato što volimo Belovgrad, Predrag Marković – Pokret obnove kraljevine Srbije i Republikanska stranka – Nikola Sandulović, po 3 glasa Zelena stranka – Kakav Beograd želiš?, Zavetnici i Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka – Radulović Milorad, po 2 glasa Liberalno demokratska partija – Čedomir Jovanović i Zelena stranka Srbije i po 1 glas Ruska stranka – Mile Milošević i Nijedan od ponuđenih odgovora. Ostale liste nisu dobile nijedan glas.

Na biračkim mestima 2, 21, 37 i 40 izbori su se ponavljali jer je Gradska izborna komisija utvrdila da je na ovim biračkim mestima 4. marta broj glasačkih listića u glasačkoj kutiji bio veći od broja birača koji su zaokruženi na izvodu iz biračkog spiska.

CRTA je članica Globalne i Evropske mreže organizacija koje se bave posmatranjem izbora – GNDEM iENEMO.