Škola za one koji veruju da građani imaju moć

Za Letnju školu aktivizma, koju Crta, pod okriljem Akademije demokratije, sprovodi u okviru inicijative “Građani imaju moć” prijavilo se više od 20 aktivista iz čitave Srbije. 

Tokom škole polaznici imaju priliku da nauče više o različitim zagovaračkim tehnikama i alatima, steknu znanja koja će im pomoći u komunikaciji sa nacionalnim i lokalnim parlamentima, upoznaju se sa konkretnim primerima koje su uspešno pokrenuli građane. Takođe, tokom zajedničkog rada, moći će da svoje ideje razviju u konkretne zagovaračke akcije.

Marija Raičević iz organizacije „Nauči me“ kaže da se za Letnju školu aktivizma prijavila kako bi naučila ne samo kako da bolje komunicira sa drugim udruženjima, već i sa lokalnom samoupravom.

Stefan Maksimoć kaže da njihovo udruženja „Okular“ nema problem da privuče mlade, ali želi da nauči kako da zadrži i da što duže budu aktivni, te da je do jedan od glavnih razloga zašto je došao na Letnju školu aktivizma.

Više o Letnjoj školi aktivizma pogledajte u videu:

Kroz inicijativu “Građani imaju moć”, koja se sprovodi u saradnji sa USAID-om, do sada je podržano više od 60 organizacija i aktivističkih grupa spremnih da brane javni interes kad je narušen.

Crta već šest godina sprovodi edukativni program pod nazivom Akademija demokratije, koji je namenjen mladima, aktivistima, organizacijama civilnog društva, neformalnim grupama, odnosno svima koji žele da budu pokretači pozitivnih promena u društvu. Ovu akademiju je do sada uspešno završilo više od 160 polaznika i polaznica.