NAŠE INICIJATIVE

Mediji

Emisija Studio N1 Live – TV N1

Tara Tepavac, koordinatorka Crtine inicijative „Otvoreni parlament“, ocenjuje da trenutno ponašanje u Skuštini „nije dolično nijednom parlamentu“. Takođe, govori o  važnosti odgovornosti poslanika, pogotovo onih koji predsedavaju sednicom, tj. Skupštinom.

Emisija Dan uživo – TV N1

Raša Nedeljkov, šef Crta posmatračke misije, za N1 govori o situaciji tokom vanrednog stanja gde je ustanovljeno da su korišćeni položaji najviših činovnika za organizovanje skupova, koji bi, da je u toku kampanja, podsećali na fenomen funkcionerske kampanje. Ističe da je Crta za dve nedelje nastavka kampanje izbrojala 250 događaja koji svedoče da funkcioneri koriste funkciju da promovišu svoju partiju.

Emisija Novi dan – TV N1

Raša Nedeljkov, programski direktor Crte, za televiziju N1 govori o usvajanju izmena izbornih zakona u Skupštini Srbije i ocenjuje da ovaj postupak neće sprečiti moguća nova falsifikovanja potpisa građana u izbornoj kampanji. Ističe da su mnogo puta građani Srbije ostali uskraćeni za ključne argumente zašto su neke odluke donete.

Emisija Dan uživo – TV N1

Raša Nedeljkov u emisiji „Dan uživo“ govori o ponašanju političkih aktera koje se može okarakterisati kao deo izborne kampanje iako je na snazi vanredno stanje. Ističe da je Crta osudila slučajeve koji podsećaju na funkcionersku kampanju kao neodgovorne.

Emiisja Novi dan – TV N1

Programski direktor Crte, Raša Nedeljkov, za N1 kaže da je najava ublažavanja mera donetih s ciljem obuzdavanja širenja infekcije novim koronavirusom, pre svega politička, jer smo, kako naglašava, društvo čije se političke elite vode populizmom, i svoje odluke donose na osnovu rejtinga, a ne činjenica i saveta struke.

Emisija Dan uživo – TV N1

Za televiziju N1, Pavle Dimitrijević i Tamara Branković iz organizacije Crta, govorili su o prvim nalazima Crta posmatračke misije, o početku praćenja izbora i slučajevima funkcionerske kampanje.

Emisija Dan uživo – TV N1

Raša Nedeljkov, šef Crta posmatračke misije, za N1 govori o kampanji „Od vrata do vrata“ –  kada je ova kampanja dozvoljena, koji su slučajevi zloupotrebe ovakvog načina kampanje i da li postoje uslovi za održavanje fer i slobodnih izbora.

Tema jutra – TV N1

Raša Nedeljkov, programski direktor Crte,  za televiziju N1 govori o medijskoj kampanji „Na strani demokratije“ koju je pokrenula Crta, kao i o važnosti angažovanja građana kako bi odbranili demoktratiju.