NAŠE INICIJATIVE

Mediji

Emisija „Pregled dana“ – News Max Adria televizija

Gostujući u emisiji „Pregled dana“, direktorka Crte Vukosava Crnjanski govorila je o kampanji „Ipak se nadamo“ koju je Crta pokrenula sa ciljem da se probude mnogobrojni građani koji su zapali u političku apatiju.

Emisija „N1 Studio Live“

Vukosava Crnjanski, direktorka Crte, gostovala je u emisiji „Studio Live“ na televiziji N1 govoreći o Crtinoj kampanji „Ipak se nadamo“. Crnjanski je istakla da iako većina građana nije zainteresovana za politiku, nadu bude inicijative širom Srbije – hrabri gađani koji se se već usprotivili i rekli ne inistucijama koje ne poštuju njihova prava na vazduh, vodu, zdrav život.

Emisija „N1 Studio Live“

Programski direktor Crte Raša Nedeljkov, za N1 govori o predstojećem međustranačkom dijalogu i koji su to aspekti koje je potrebno primarno definisati i rešiti. Nedeljkov ističe da „malo toga znamo o razgovorima koji se dešavaju iza zatvorenih vrata, gde je javnost potpuno isključena i dolazimo do ne tako optimističnih očekivanja kad su u pitanju pregovori vlasti i opozicije“.

Jutarnji program „Probudi se“ na Nova S TV

Pavle Dimitrijević, zamenik programskog direktora Crte, u jutarnjem programu Nova S televizije govori o nedostatku političkog pluralizma u medijima i u kojoj meri ovakvo stanje utiče na kreiranje javnog mnjenja. Dimitrijević je predstavio i glavne nalaze Crtine analize medija u kojoj je uočen trend dominacije stranaka u vlasti u centralnim informativnim emisijama.

Emisija „Pregled dana“ – News Max Adria televizija

Vukosava Crnjanski, direktorka Crte, u emisiji „Pregled dana“ govori o skorašnjim napadima narodnih poslanika na Crtu i ističe da kao društvo je neophodno da negujemo slobodu i demokratiju, kako se ovakvi napadi na nezavisne organizacije i mediji ne bi u budućnosti dešavali.

Emisija „360 stepeni“ – N1 televizija

O napadima narodnih poslanika na nevladine organizacije i nezavisne medije, govori Raša Nedeljkov, programski direktor Crte u emisiji televizije N1 „360 stepeni“. Nedeljkov ističe da je pandemija samo podstakla da svi problemi u društvu isplivaju na površinu, kao i da građani Srbije nikada zapravo i nisu živeli u demokratiji.

Emisija Studio Live N1 – N1 televizija

Za N1 televiziju, programski direktor Crte Raša Nedeljkov govori o napadima na Crtu od strane narodnih poslanika u parlamentu. Ističe da su ovi napadi zapravo skretanje pažnje sa nerada Skupštine i da Srbija zapravo više nema parlament koji radi svoj posao. (01:05:10-01:17:49)

Emisija „Pregled dana“ – News Max Adria televizija

Raša Nedeljkov, programski direktor Crte u emisiji „Pregled dana“ govori o ključnim problemima koje treba rešiti kako bi međustranački dijalog bio uspešan i doprineo unapređenju izbornih uslova (15:06-28:19)