NAŠE INICIJATIVE

Mediji

Emisija „Pregled dana“ – News Max Adria televizija

Vukosava Crnjanski, direktorka Crte, u emisiji „Pregled dana“ govori o skorašnjim napadima narodnih poslanika na Crtu i ističe da kao društvo je neophodno da negujemo slobodu i demokratiju, kako se ovakvi napadi na nezavisne organizacije i mediji ne bi u budućnosti dešavali.

Emisija „360 stepeni“ – N1 televizija

O napadima narodnih poslanika na nevladine organizacije i nezavisne medije, govori Raša Nedeljkov, programski direktor Crte u emisiji televizije N1 „360 stepeni“. Nedeljkov ističe da je pandemija samo podstakla da svi problemi u društvu isplivaju na površinu, kao i da građani Srbije nikada zapravo i nisu živeli u demokratiji.

Emisija Studio Live N1 – N1 televizija

Za N1 televiziju, programski direktor Crte Raša Nedeljkov govori o napadima na Crtu od strane narodnih poslanika u parlamentu. Ističe da su ovi napadi zapravo skretanje pažnje sa nerada Skupštine i da Srbija zapravo više nema parlament koji radi svoj posao. (01:05:10-01:17:49)

Emisija „Pregled dana“ – News Max Adria televizija

Raša Nedeljkov, programski direktor Crte u emisiji „Pregled dana“ govori o ključnim problemima koje treba rešiti kako bi međustranački dijalog bio uspešan i doprineo unapređenju izbornih uslova (15:06-28:19)

European Western Balkans – Screening

Gostujući u novom izdanju emisije „EWB SCREENING“, Raša Nedeljkov govori o tome šta nas očekuje u drugoj rundi međustranačkog dijaloga i o kojim temama bi trebalo da se diskutuje.

Među nama – TV Nova S

Pavle Dimitrijević, zamenik programskog direktora Crte, u okviru emisije „Među nama“ objašnjava zašto je brzina kojom je usvojen Kodeks ponašanja poslanika u Parlamentu sporan. Ističe da se još od 2014.godine priča o etičkom kodeksu, ali da smo ga dobili tek sada.

Probudi se – TV Nova S

Vukosava Crnjanski, direktorka Crte i inicijative Otvoreni parlament, ističe da je Parlament najvažnija institucija kod nas, ali da je nažalost veoma degradiran. Objašnjava i značaj Ivice Dačića kao novog predsednika Skupštine i u čemu se ogleda njegova pozicija.

Među nama – TV Nova S

Tara Tepavac, koordinatorka inicijative Otvoreni parlament, na televiziji Nova S predstavlja najvažnije odlike prošlog saziva, objašnjava posledice odugovlačenja konstituisanja novog saziva parlamenta, kao i kvalitet zakonodavnog procesa.