NAŠE INICIJATIVE

Mediji

Utisak nedelje – TV Nova S

Raša Nedeljkov, šef Crta posmatračke misije, u emisiji „Utisak nedelje“ govori o nepravilnostima koje su zabeležili posmatrači Crte na biračkim mestima, o tome kako je protekao izborni dan, kao i o istraživanju sprovedenom pre samih izbora o pritiscima na birače.

Tema jutra – TV N1

Raša Nedeljkov, šef Crta posmatračke misije u Temi jutra na televiziji N1 govori o procesu i načinu na koji su posmatrači Crte izveštavali o dešavanjima tokom izbornog dana, ističe koje su najčešće nepravilnosti koje su obeležile izbore i naglašava važnost da izbore čini jedan celokupan proces, a ne samo izborni dan.

Emisija Dan uživo – TV N1

Pavle Dimitrijević iz organizacije Crta, za N1 govori o međustranačkom dijalogu, koji su benefiti pregovora, da li je bilo kosntruktivnih rešenja ili je ipak kako naglašava – „dijalog“ kasno stigao. Takođe, osvrće se i na izveštavanje medija tokom predizborne kampanje i kaže da da se nada da će svi učesnici u izbornom procesu shvatiti signal sa koliko odgovornosti bi trebalo da pristupe tome.

Tema jutra – TV N1

U Temi jutra na televiziji N1, Tamara Branković i Vujo Ilić predstavili su najvažnije zaključke Crtinog Izveštaja dugoročnih posmatrača. Istakli su da je kampanja bojkota izbora slabo zabeležena širom Srbije, da su podnete prijave protiv lokalnih funkcionera koji su „u zvaničnim kapacitetima učestvovali u nekim partijskim događajima“, kao i da se mnogo više vremena u medijima posvećuje listama koje učestvuju na izborima, ali je dizbalans i dalje izražen – sada je oko 60 posto u korist vladajuće većine.

Emisija Studio N1 Live – TV N1

Tara Tepavac, koordinatorka Crtine inicijative „Otvoreni parlament“, ocenjuje da trenutno ponašanje u Skuštini „nije dolično nijednom parlamentu“. Takođe, govori o  važnosti odgovornosti poslanika, pogotovo onih koji predsedavaju sednicom, tj. Skupštinom.

Emisija Dan uživo – TV N1

Raša Nedeljkov, šef Crta posmatračke misije, za N1 govori o situaciji tokom vanrednog stanja gde je ustanovljeno da su korišćeni položaji najviših činovnika za organizovanje skupova, koji bi, da je u toku kampanja, podsećali na fenomen funkcionerske kampanje. Ističe da je Crta za dve nedelje nastavka kampanje izbrojala 250 događaja koji svedoče da funkcioneri koriste funkciju da promovišu svoju partiju.

Emisija Novi dan – TV N1

Raša Nedeljkov, programski direktor Crte, za televiziju N1 govori o usvajanju izmena izbornih zakona u Skupštini Srbije i ocenjuje da ovaj postupak neće sprečiti moguća nova falsifikovanja potpisa građana u izbornoj kampanji. Ističe da su mnogo puta građani Srbije ostali uskraćeni za ključne argumente zašto su neke odluke donete.

Emisija Dan uživo – TV N1

Raša Nedeljkov u emisiji „Dan uživo“ govori o ponašanju političkih aktera koje se može okarakterisati kao deo izborne kampanje iako je na snazi vanredno stanje. Ističe da je Crta osudila slučajeve koji podsećaju na funkcionersku kampanju kao neodgovorne.