NAŠE INICIJATIVE

Mediji

European Western Balkans – Screening

Gostujući u novom izdanju emisije „EWB SCREENING“, Raša Nedeljkov govori o tome šta nas očekuje u drugoj rundi međustranačkog dijaloga i o kojim temama bi trebalo da se diskutuje.

Među nama – TV Nova S

Pavle Dimitrijević, zamenik programskog direktora Crte, u okviru emisije „Među nama“ objašnjava zašto je brzina kojom je usvojen Kodeks ponašanja poslanika u Parlamentu sporan. Ističe da se još od 2014.godine priča o etičkom kodeksu, ali da smo ga dobili tek sada.

Probudi se – TV Nova S

Vukosava Crnjanski, direktorka Crte i inicijative Otvoreni parlament, ističe da je Parlament najvažnija institucija kod nas, ali da je nažalost veoma degradiran. Objašnjava i značaj Ivice Dačića kao novog predsednika Skupštine i u čemu se ogleda njegova pozicija.

Među nama – TV Nova S

Tara Tepavac, koordinatorka inicijative Otvoreni parlament, na televiziji Nova S predstavlja najvažnije odlike prošlog saziva, objašnjava posledice odugovlačenja konstituisanja novog saziva parlamenta, kao i kvalitet zakonodavnog procesa.

Dan uživo – TV N1

Pavle Dimitrijević, zamenik programskog direktora Crte, u emisiji „Dan uživo“, govori o dodeli nagrade „Hrabri glas“ Aleksandru Obradoviću za građanski aktivizam i građansku hrabrost. Crta je ustanovila ovu nagradu 2018.godine, a dosadašnji dobitnici su Marija Lukić iz Brusa i inicijativa “Ne damo niški aerodrom”.

Tema jutra – TV N1

Vukosava Crnjanski, direktorka Crte, na televiziji N1 povodom Međunarodnog dana demokratije govori o stanju demokratije u Srbiji. Objašnjava zašto institucije ne rade svoj posao i u kojoj meri su mediji izloženi pritisku.

Prelistavanje štampe – TV N1

Siniša Dedeić, novinar Istinomera, prelistava štampu i komentariše aktuelne teme, kao i koliko su pravovremene i istinite informacije dostupne građanima.

Prelistavanje štampe – TV N1

Milena Popović, urednica Istinomera, istakla je u Novom danu da je pandemija koronavirusa prouzrokovala ogroman porast lažnih vesti i dezinformacija u svetu ali i u našim medijima, naročito tabloidima, kao i da su se takve stvari mogle čuti od političara i institucija. Zbog svega toga, kompanija Fejsbuk je pokrenula akciju otkrivanja i označavanja lažnih vesti na toj društvenoj mreži, a jedan od partnera u Srbiji je upravo Istinomer.