NAŠE INICIJATIVE

Aktuelnosti

Zaborav u službi neodgovornosti

Mesec dana od izbijanja protesta u Beogradu i drugim gradovima Srbije čini se da je zaborav već progutao prizore policijske brutalnosti, kao i pitanja o odgovornosti – individualnoj i institucionalnoj. Zahtev Crte da direktor Policije Vladimir Rebić podnese ostavku kao čin moralne i profesionalne odgovornosti nije urodio plodom, kao ni inicijativa koju su A11 i…

Finansijski um, aktivističko srce

Ako, kao i mi, verujete u vrednosti demokratije i imate volje da se borite za vladavinu prava, odgovorne institucije i slobodne i poštene izbore, a posedujete neophodne kvalifikacije i stručna znanja iz oblasti finansija, bićete dobrodošli novi članovi finansijskog tima Crte, na pozicijama finansijski/a menadžer/ka i finansijski/a asistent/kinja.

Poziv za podnošenje predloga projekata u okviru inicijative “Građani imaju moć”

Građani imaju moć je zajednička inicijativa koju, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), sprovode CRTA, Beogradski centar za bezbednosnu politiku, Partneri za demokratske promene Srbija i Nacionalna koalicija za decentralizaciju. Inicijativa Građani imaju moć usmerena je na osnaživanje lokalnih nosilaca promena (organizacija civilnog društva, građana, aktivista, novinara) da zahtevaju odgovornost u radu institucija i donosilaca odluka i aktivno učestvuju i pokreću inicijative usmerene na borbu protiv korupcije i unapređenje odgovornosti u svojim lokalnim zajednicama. 

Znaj svoja prava

U ovom tekstu koji predstavlja informativni priručnik, možete pronaći koja su sve to vaša prava prilikom legitimisanja, saslušanja, privođenja, pretresa automobila ili stana i u drugim situacijama.