NAŠE INICIJATIVE

Događaji

Subota, 29. Maj, 18h
Gradski trg, Zrenjanin

Debata i predstavljanje studije slučaja: “Fabrika žednih – slučaj zrenjaninskog postrojenja za preradu vode“

Organizacija Građanski preokret iz Zrenjanina i Pravo na vodu iz Beograda, uz podršku Crte, pozivaju vas na debatu i predstavljanje studije slučaja “Fabrika žednih – slučaj zrenjaninskog postrojenja za preradu vode“, u subotu, 29. maja 2021. godine u 18 časova. Debata će biti održana na Gradskom trgu u Zrenjaninu.

Utorak, 22. Jun,

Predstavljanje rezultata istraživanja: „Stavovi građana Srbije o učešću u demokratskim procesima 2020“

Crta Vas poziva na online predstavljanje glavnih nalaza istraživanja javnog mnjenja “Stavovi građana Srbije o učešću u demokratskim procesima 2020” u četvrtak, 18. marta 2021. godine u 11 časova (Zoom platforma). Glavni nalazi pokazuju da kada je reč o učešću u demokratskim procesima, najizraženije razlike u stavovima građana su vezane za njihovu političku opredeljenost. 

Petak, 18. Decembar, 10h
Zoom platforma

Međunarodna konferencija o uslovima za poštene i slobodne izbore

Crta organizuje međunarodnu konferenciju o uslovima za poštene i slobodne izbore u Srbiji, ”Izbori su iza ugla – šta da se radi?”, u petak, 18. decembra 2020. godine. Imajući u vidu dramatičan pad kvaliteta u funkcionisanju demokratskih institucija u Srbiji, kao i aktuelni politički kontekst i predstojeće izbore, organizujemo onlajn događaj posvećen ideji, procesima i konkretnim rešenjima za poštene i slobodne izbore.