NAŠE INICIJATIVE

Blog

Sloboda izbora u senci izlaznosti

Podaci pokazuju ne samo da nije bilo neobjašnjivog “skoka” izlaznosti u poslednjim satima, već je u ovom periodu izlaznost bila niža nego obično. Na prvi pogled deluje intuitivno da se ovo može povezati sa manjom izlaznošću u Beogradu i drugim gradskim sredinama, u kojima birači obično na birališta idu kasnije u toku dana, a ovaj put nisu izašli na izbore.

Vujo
Ilić

Kampanja pre karantina

U sivoj zoni, nastaloj između zakonskih rešenja, rupa u zakonu i inertnosti institucija koje bi trebalo da garantuju regularnost izbora, uspeli smo da razaberemo dovoljno građe da Agenciji za borbu protiv korupcije uputimo devet prijava, kojima je obuhvaćeno sedam slučajeva zloupotrebe javnih resursa, dva primera funkcionerske kampanje i tri kršenja zabrane finansiranja iz Zakona o finansiranju političkih aktivnosti.

Raša
Nedeljkov

Jedno veliko i milijun malih srca

Dio mene će zauvijek ostati u ovom prekrasnom gradu, kojem ću se sigurno vratiti svaki put kad mi se pruži prilika.  Zahvalna sam svima koji su pomogli mojoj adaptaciji i koji su ovo iskustvo učinili nečim mnogo većim od radnog iskustva. Za mene je svrha ovog projekta u potpunosti ostvarena u aspektu povezivanja i umrežavanja mladih ljudi iz susjednih zemalja, u aspektu izgradnje mostova suradnje i prijateljstva, te u aspektu reduciranja ,nažalost, sveprisutnih predrasuda kulturalnog karaktera između mladih ljudi.  Neupitno sam stekla iskustva od velike vrijednosti za moj budući, kako poslovni, tako i osobni život.

Daria
Knežević