Dijalogom kreirati vladavinu prava

19.11.2019.

„Jedino zajedničkim dijalogom koji će nam pomoći pri definisanju želja i pravca u kome želimo da napredujemo, možemo dostići vladavinu prava u kojoj će se prava građana poštovati, a zakoni sprovoditi“, zaključak je panel diskusije „Rasprava o vladavini (bez) prava“ koju su organizovale Crta i Politikon Mreža.

Opširnije +

Zahtevamo da Igor Mirović odgovara za zloupotrebu javnih resursa

18.10.2019.

Pozivamo nadležno tužilaštvo i Agenciju za borbu protiv korupcije da hitno reaguju i pokrenu postupke protiv Igora Mirovića, predsednika Izvršnog veća AP Vojvodine, koji je u izjavi televiziji N1 priznao da je počinio krivično delo zloupotrebe javnih resursa u političke svrhe.

Opširnije +

Crta podnosi krivičnu prijavu protiv odgovornih lica u Vladi AP Vojvodine

14.10.2019.

Zbog sumnje na zloupotrebu javnih resursa u političke svrhe, Crta će podneti još jednu krivičnu prijavu pošto je ustanovila da je među više od 200 vozila, registrovanih izvan Lučana, koja su primećena na dan održavanja lokalnih izbora u toj opštini, 16. decembra 2018, bila i škoda superb u vlasništvu Vlade AP Vojvodine.

Opširnije +

Obeležen međunarodni dan devojčica događajem „Devojčice imaju reč”

11.10.2019.

Događajem „Devojčice imaju reč“ u okviru kampanje „Inspiring Girls Srbija” održanom u osnovnoj školi „Kralj Petar II Karađorđević” u Beogradu, organizacija CRTA obeležila je Međunarodni dan devojčica.  Cilj globalne kampanje “Inspiring girls”, koja je pokrenuta u Velikoj Britaniji, a koja se realizuje i u Srbiji jeste osnaživanje devojčica.

Opširnije +

CRTA predložila nacrt Pravilnika o obavezama elektronskih medija tokom izborne kampanje

9.10.2019.

Pošto je Pravilnik o obavezama pružalaca medijskih usluga tokom predizborne kampanje stavljen van snage u februaru 2019, a izrada novog nije počela ni nakon osam meseci, CRTA je izradila i ponudila nacrt novog dokumenta. Predlog Pravilnika CRTA je sačinila na osnovu nalaza posmatranja prethodnih izbornih ciklusa i svojih preporuka u oblasti medija i ravnomerne medijske zastupljenosti aktera u izbornom procesu.

Opširnije +

Osuđujemo inertnost institucija u slučaju napada na profesora Danijela Sinanija

3.10.2019.

U slučaju šovinističkog napada Televizije Happy na profesora Danijela Sinanija, ponovo smo suočeni sa situacijom u kojoj institucije ne rade svoj posao, ne štite prava građana i ne reaguju na očigledan primer nezakonitog ponašanja.

Opširnije +

PROMENI - vama na usluzi

27.09.2019.

Ukoliko želite oko sebe kvalitetnije okruženje, lepši komšiluk, srećniju zajednicu – kreirajte je! Taj put smo vam olakšali jer je platforma PROMENI sada na usluzi građanima širom Srbije. Ona je namenjena svima koji žele da se pokrenu kako bi stvorili pozitivnu promenu u svojoj lokalnoj sredini.

Opširnije +

Beograđani zahtevaju od MUP-a informacije u vezi sa video nadzorom

26.09.2019.

Ulična akcija „Imamo pravo da znamo: Gde nas sve nadziru?“ u okviru kampanje „Srbija do informacija“,  održana je u sredu 25.septembra na Trgu Republike u Beogradu.

Opširnije +