Život u paralelnoj stvarnosti

Bojana Džulović

Poslanik, sa svojih preko 60 godina godina u sred razgovora vadi telefon, otvara svoje naloge na Twitter-u, Facebook-u, Instagramu kao i mail i izgovara nešto što mi se urezalo u sećanje “Efikasna komunikacija sa našim građanima je nešto ELEMENTARNO, to se ne dovodi u pitanje ni u jednom trenutku, mi odgovaramo njima a ne oni nama”.

Opširnije +

Milošević, Vučić i Deda Mraz

Raša Nedeljkov

Mnoge istine smo saznali za prethodnih 14 godina. Od krađe narodnih para od strane drumske mafije, zloupotreba javne imovine u privatne svhe, kontroverznih ugovora potpisanim u ime Srbije (Fijat, Železara, Jat, aerodrom, itd.), do toga kakvu vodu pijemo.

Opširnije +

Sa Orbanom nema ko da pleše

Vujo Ilić

Orban je jednom prilikom opisao svojim pristalicama njegov odnos sa Briselom kao ples. Ovaj ples je trajao godinama, sve dok su postojale dve strane spremne da ga igraju. Ali ako Srbija i druge zemlje kandidati budu oponašali korake Orbanovog plesa, moguće je da će ga igrati sami.

Opširnije +

Sužnji služe parastos demokratiji, a građani se za nju bore

Raša Nedeljkov

“Moramo da dignemo glas kako bismo se izborili za društvo u kakvom želimo da živimo, a ne da pristajemo na politiku '2.000 dinara za gospođu', kakva nam se nudi."

Opširnije +

Fudbal za demokratiju

Pavle Dimitrijević

„Demokratija“ u imenu našeg tima je počela da bledi ubrzano tokom poslednjih godina. Čak i ono što smo napravili u igri, a što je ličilo na (demokratski) sistem je počelo da se gasi, odumire...postavlja se pitanje: za koga igra naš tim?

Opširnije +

dezinformacije

Jedan klik do (ne)istine

Siniša Dedeić

U svetu u kome su na jedan klik od konzumenta i laž i istina, zavodljivost iskrivljene slike brže pronalazi put. Ali, u trci sprintera i maratonca zna se (ipak) ko će odneti prevagu.  

Opširnije +