Fudbal za demokratiju

Pavle Dimitrijević

„Demokratija“ u imenu našeg tima je počela da bledi ubrzano tokom poslednjih godina. Čak i ono što smo napravili u igri, a što je ličilo na (demokratski) sistem je počelo da se gasi, odumire...postavlja se pitanje: za koga igra naš tim?

Opširnije +

dezinformacije

Jedan klik do (ne)istine

Siniša Dedeić

U svetu u kome su na jedan klik od konzumenta i laž i istina, zavodljivost iskrivljene slike brže pronalazi put. Ali, u trci sprintera i maratonca zna se (ipak) ko će odneti prevagu.  

Opširnije +

Njeno visočanstvo – stranka

Ivana Savić

Možemo i da se pravimo da ne postoji član 5. Ustava Srbije i da u njemu ne piše da političke stranke ne mogu neposredno vršiti vlast niti je potčiniti sebi. A možemo i Ustav da ukinemo, šta će nam.

Opširnije +

Reprezentativno nereprezentativni

Aleksandra Ivanković

Danas počinje Svetsko prvenstvo u fudbalu. Euforija oko ovog događaja nije mogla da vas zaobiđe, čak iako vas sport nimalo ne zanima. Zašto nam je važno da nas najbolji predstavljaju na svakom mestu, osim u Parlamentu.

Opširnije +

Da se ukinu izbori

Raša Nedeljkov

Da su izbori u Srbiji postali farsa, da nikog nije briga za vladavinu prava, da se pravila tumače onako kako odgovora onima koji imaju moć da ih sprovode, da se izbornim cirkusom direktno ponižava dostojanstvo ljudi složiće se mnogi u Srbiji. Ostaje nam da izaberemo da li ćemo na to da okrenemo glavu ili ćemo pokušati nešto da uradimo.

Opširnije +

Predsednik koji se neočekivano pojavljuje

Tamara Branković

Umesto jedinstva naroda, Aleksandar Vučić sa mesta predsednika Republike izražava jedinstvo svih svojih funkcija. I postalo je evidentno da u ovom društvu više nije bitno čega si predsednik, dokle god si predsednik.

Opširnije +